Υπηρεσία συμβουλευτικής για ΑμεΑ και ασθενείς που νοσηλεύονται κατ' οίκον

 

Η υπηρεσία συμβουλευτικής δημιουργήθηκε για εσάς που πρώτη φορά αντιμετωπίζετε μια τέτοια κατάσταση. Με εμπειρία ετών σας δίνουμε λύσεις για ότι αντιμετωπίζει ένας ασθενής καθημερινά. Γνωρίζουμε κάθε στάδιο της νοσηλείας του ασθενή από τη στιγμή που θα μεταβεί σε νοσοκομείο ή ιδιωτική κλινική. Μέχρι το στάδιο επιστροφής του στο σπίτι και την πλήρη ακεραιότητα για αυτοεξυπηρέτηση. Ανάλογα με τη βαρύτητα του περιστατικού και την ασθένεια του κάθε ατόμου σας προτείνουμε λύσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες και τις οικονομικές σας δυνατότητές. 

 

νοσηλεια κατ οικον θεσσαλονίκη

 

Η υπηρεσία συμβουλευτικής μπορεί να γίνει ακόμα και αν ήδη έχετε ξεκινήσει την κατ' οίκον νοσηλεία. Το προσωπικό μας με εμπειρία ετών στο χώρο της νοσηλευτικής, σε όλους τους τομείς μπορεί να σας δώσει λύσεις για θέματα:

 • Μετεγχειρητικής φροντίδας
 • Αποκατάστασης
 • Εξυπηρέτησης ηλικιωμένων ατόμων
 • Περίθαλψης και υγιεινής κατ' οίκον
 • Πρόληψης και αποφυγής ατυχημάτων κατ' οίκον
 • Χειρισμού και ελέγχου ασθενών κατ' οίκον

Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μας καλέσετε για τον προγραμματισμό της συμβουλευτικής υπηρεσίας και εμείς θα σας δώσουμε λύσεις και θα απαντήσουμε άμεσα σε οποιοδήποτε ερώτημα ή απορία έχετε. Σε κάθε ραντεβού χρειάζεται να μας δώσετε ορισμένα στοιχεία του ασθενή όπως: ιστορικό υγείας του ασθενή, ηλικία, προγενέστερα χειρουργεία που έχουν γίνει κ.ο.κ. Δεν χρειαζόμαστε τον ιατρικό φάκελο του ασθενή και δεν απαιτείται η συνολική εικόνα των εργαστηριακών εξετάσεων. 

Με την υπηρεσία συμβουλευτικής δεν δεσμεύεστε στις αποκλειστικές υπηρεσίες της Nurse. Μπορείτε να κάνετε χρήση της υπηρεσίας  και η νοσηλεία να γίνει από διαφορετικό φορέα ή εταιρεία.

 

Συχνές ερωτήσεις 


Ποια τα οφέλη από την νοσηλεία κατ’ οίκον;

 1. Αποφεύγεται ο κίνδυνος ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων καθώς στο σπίτι δεν υπάρχουν πολλοί ασθενείς και επισκέπτες να μεταφέρουν μικρόβια.
 2. Αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις των ασθενών στα νοσοκομεία και τα διαγνωστικά κέντρα και αυτό γιατί αρκετές πλέον εξετάσεις μπορούν να γίνουν στο σπίτι και τα αποτελέσματα αυτών να έρθουν στο σπίτι.
 3. Ο ασθενής αισθάνεται ασφαλής στο δικό του περιβάλλον και η ανάρρωσή του επιταχύνεται κατά πολύ!
 4. Εξασφαλίζεται η αποκλειστικότητα του κάθε ασθενή με το νοσηλευτικό προσωπικό καθώς δεν υπάρχουν ‘διπλανά’ κρεβάτια να προσέχουν οι νοσηλευτές.
 5. Το κόστος είναι σαφώς ποιο μικρό σε σχέση με τη νοσηλεία σε μια ιδιωτική κλινική ή νοσοκομείο και μπορεί να ελεγχθεί. 

Τι πρέπει να έχω στο σπίτι; 

Σε κάθε περίπτωση αντιμετωπίζουμε τον εκάστοτε ασθενή ξεχωριστά. Δεν έχουν όλοι οι ασθενείς τις ίδιες ανάγκες. Με μία επίσκεψη στο χώρο σας, κρίνοντας πάντα απ’ την κατάσταση της υγείας του αρρώστου σας ενημερώνουμε για το τι είναι αναγκαίο και τι όχι.


Έχω ανασφάλιστο ασθενή στο σπίτι. Τι παροχές μπορώ να έχω;

Σε όλους τους ασθενείς ανεξαρτήτως εάν είναι ασφαλισμένοι ή όχι τους αντιμετωπίζουμε το ίδιο και έχουν τις ίδιες παροχές! Δεν κάνουμε σύγκριση σε ασφαλισμένους και ανασφάλιστους καθώς οι τιμές μας είναι ίδιες για όλους. Δεν συμμετέχει κανένα ταμείο στην νοσηλεία κατ’ οίκον. Η μόνη διαφορά που μπορεί να έχει κάποιος ασθενής είναι σε εργαστηριακές εξετάσεις, προμήθεια υγειονομικού υλικού ή επιθεμάτων για κατακλίσεις και οι συμμετοχή του ταμείου σε διάφορα βοηθήματα βάδισης


Να πάρω αποκλειστικό/ή νοσηλευτή/τρια ή να έχω μόνο κατά τις ημέρες και ώρες που πραγματικά χρειάζομαι;

Αυτό εξαρτάται από το τι χρειάζεται ο εκάστοτε ασθενής. Εάν η θεραπεία  απαιτεί καθημερινή επίσκεψη νοσηλευτή/τριας πάνω από τέσσερις  φορές την ημέρα και όχι για μια απλή πράξη (π.χ. καθαριότητα, χορήγηση φαρμάκων, περιποίηση κατακλίσεων) τότε κατανοητό είναι ότι χρειάζεστε αποκλειστικό/ή νοσηλευτή/τρια. Σε κάθε περίπτωση σας ενημερώνουμε για τη διαθεσιμότητα του προσωπικού μας για αποκλειστική νοσηλεία 8 ώρου. 


Μπορούν όλοι οι ασθενείς να έχουν νοσηλεία στο σπίτι;

Δυστυχώς δεν είναι εφικτό να νοσηλευθούν όλοι οι ασθενείς κατ' οίκον. Με την επίσκεψή μας στο χώρο του ασθενή και κρίνοντας από την κατάσταση της υγείας του, ενημερώνεστε για το αν μπορεί να βοηθήσει ή όχι η νοσηλεία στο σπίτι.