Η καθαριότητα είναι το κλειδί για την ταχεία ανάρρωση, σωστή θεραπεία, πρόληψη-αντιμετώπιση λοιμώξεων αλλα και για την σωστή φροντίδα ηλικιωμένων ατόμων. Μπορεί να γίνει κατ’ οίκον ή σε κλινική με τους εξής τρόπους:

Τοπική καθαριότητα και αλλαγή πάνας

Σε ασθενείς οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα κινητοποίησης για την καθημερινή τους περιποίηση. Η καθαριότητα γίνεται επι κλίνης χωρίς να μετακινηθεί και να ταλαιπωρηθεί ο ασθενής.


Λουτρό καθαριότητας επι κλίνης

Ασθενείς που αδυνατούν να περπατήσουν μέχρι το μπάνιο υπάρχει η δυνατότητα να γίνει το λουτρό καθαριότητας επι κλίνης.


Λουτρό καθαριότητας στο μπάνιο

Ασθενείς που είναι περιπατητικοί γίνεται το λουτρό καθαριότητας στο μπάνιο. Επίσης ασθενείς οι οποίοι λόγο αστάθειας δεν μπορούν να μετακινηθούν στο μπάνιο, υπάρχει η δυνατότητα να μεταφερθούν με τη βοήθεια ειδικού αμαξιδίου.  Εάν το λουτρό δεν πληροί τις προϋποθέσεις για την επιτυχή πραγματοποίηση του ο νοσηλευτής/τρια δύναται να αρνηθεί το λουτρό καθαριότητας στο μπάνιο και να το πραγματοποιήσει επι κλίνης.

 

ic   Υπηρεσία προγραμματισμένου ραντεβού

Χρόνος   Μέγιστος χρόνος εκτέλεσης της υπηρεσίας: 30 λεπτά

Online ραντεβού   Δυνατότητα Online προγραμματισμού

 με αναπηρία   Δυνατότητα εκτέλεσης της υπηρεσίας και σε ΑμεΑ

 


Συχνές ερωτήσεις

Πώς γίνεται; 

Μας καλείτε για τον προγραμματισμό του ραντεβού την ημέρα και ώρα που επιθυμείτε. Δίνετε ορισμένα στοιχεία που θα σας ζητηθούν από το τηλ. κέντρο και το νοσηλευτικό προσωπικό έρχεται στο χώρο σας.

Τι ώρες γίνονται οι αλλαγές πάνας (Τοπική καθαριότητα); 

Οι πρωινές αλλαγές πραγματοποιούνται τις ώρες 08:00-10:00 και οι βραδινές τις ώρες  20:00- 22:00 Δύναται να τροποποιηθεί το ωράριο αυτό σε συνεννόηση με το τηλεφωνικό μας κέντρο.

Τι ώρες γίνεται το λουτρο καθαριότητας επι κλίνης ή στο μπάνιο;

Δεν υπάρχει περιορισμός, γίνεται τις ώρες και ημέρες που θα μας υποδείξετε εσείς

Τι χρειάζεται για την τοπική καθαριότητα;  

Από εσάς το μόνο που χρειάζεται είναι να έχετε την πάνα αλλαγής, (pampers) τα προσωπικά είδη καθαριότητας, (μια μικρή λεκάνη, ατομικό σφουγγαράκι και αφρόλουτρο ή σαπούνι, μωρομάντηλα) και καθαρές πετσέτες. Όλα τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουμε εμείς. Σε περίπτωση που δεν διαθέτετε τα είδη ατομικής περιποίησης μας ενημερώνετε για να σας τα φέρουμε εκ νέου, στα οποία υπάρχει έξτρα χρέωση.

Τι χρειάζεται για το λουτρό καθαριότητας επι κλίνης; 

Για το λουτρό καθαριότητας επι κλίνης χρειάζονται δύο λεκάνες μικρού μεγέθους, δύο σφουγγάρια, ένα αφρόλουτρο, ένα σαμπουάν και καθαρές πετσέτες. Σε περίπτωση που κάποιος ασθενής έχει κρέμες σώματος αυτές μπαίνουν με την ολοκλήρωση της καθαριότητας. Εάν δεν διαθέτετε τα είδη ατομικής περιποίησης μας ενημερώνετε για να σας τα φέρουμε εκ νέου, στα οποία υπάρχει έξτρα χρέωση.

Τι χρειάζεται για το λουτρό καθαριότητας στο μπάνιο; 

Για το λουτρό καθαριότητας στο μπάνιο χρειάζονται τα ατομικά είδη καθαριότητας ( σαμπουάν, αφρόλουτρο, 2 σφουγγάρια)  και καθαρές πετσέτες. Εάν δεν διαθέτετε τα είδη ατομικής περιποίησης μας ενημερώνετε για να σας τα φέρουμε εκ νέου, στα οποία υπάρχει έξτρα χρέωση.

Μπορεί να γίνει λουτρό καθαριότητας σε κλινική;

Υπάρχει η δυνατότητα να πραγματοποιηθεί λουτρό καθαριότητας είτε επι κλίνης είτε στο μπάνιο. Μας καλείτε τουλάχιστον μια ημέρα πρίν για να το προγραμματίσουμε.