Τα ζωτικά σημεία είναι η θερμοκρασία, ο καρδιακός σφυγμός , η αναπνοή και η αρτηριακή πίεση. Η σωστή λήψη τους θεωρείται σημαντική και αναγκαία στη νοσηλεία διότι αποτελούν βασικό κριτήριο για την εκτίμηση της κατάστασης του ασθενή. Είναι δείκτες που δείχνουν την πορεία της κατάστασης του και τι πρόκειται να συμβείΖωτικά εαν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα. Οι μηχανισμοί αυτοί πρέπει να είναι σταθεροί, οποιαδήποτε παρέκκλιση από το φυσιολογικό χαρακτηρίζεται ως σημείο κάποιας ασθένειας ή νόσου. Για το λόγο αυτό τόσο η διάγνωση όσο και η θεραπεία του ασθενή εξαρτώνται απο την ακριβή μέτρηση, εκτίμηση και καταγραφή των ζωτικών σημείων.

Αναλαμβάνουμε καθημερινά τη μέτρηση των ζωτικών σημείων και σακχάρου τις ημέρες και ώρες που επιθυμείτε εσέις. Τηρείται αρχείο ασθενή το οποίο μπορείτε να προμηθειτείτε ανα πάσα στιγμή ακόμα και αν έχετε διακόψει τη συνεργασία με  την εταιρεία. Παράλληλα με τα Ζωτικά σημεία και εφόσον αυτό κριθεί  αναγκαίο δύναται να μετρηθεί και η ποσότητα σακχάρου στον ασθενή. Σε περίπτωση αυξημένης ποσότητας σακχάρου γίνεται χορήγηση ινσουλίνης. Η χορήγηση ινσουλίνης γίνεται πάνα με οδηγία του ιατρού σας και όχι κατά βούληση ή βάσει εμπειρίας.

Με την επίσκεψη του προσωπικού στο χώρο σας μπορείτε να ζητήσετε μέτρηση των ζωτικών σημείων όπως και τήρηση αρχείου του οποίου μπορείτε να παραλάβετε μέσω e-mail για επίδειξη των αποτελεσμάτων στον γιατρό σας.

 

ic  Υπηρεσία προγραμματισμένου ραντεβού

Χρόνος   Εκτιμώμενος χρόνος εκτέλεσης της υπηρεσίας: 10 λεπτά

Online ραντεβού   Δυνατότητα Online προγραμματισμού

 με αναπηρία   Δυνατότητα εκτέλεσης της υπηρεσίας και σε ΑμεΑ

 


 

Συχνές ερωτήσεις

Πώς γίνεται η λήψη των ζωτικών σημείων; 

Με την επίσκεψη του νοσηλευτικού προσωπικού στο χώρο σας γίνεται η μέτρηση των ζωτικών σημείων και η καταγραφή τους. Μπορεί να προγραμματισθεί καθημερινά ή μεμονομένα να γίνονται μετρήσεις πιέσεως, σφήξεων ή οξυγόνου.

Τι χρειάζεται για την λήψη των ζωτικών σημείων; 

Στον ασθενή πρέπει να υπάρχει το προσωπικό του θερμόμετρο, πιεσόμετρο και σε ειδικές περιπτώσεις όπου χορηγείται οξυγόνο, το οξύμετρο. Το σακχαρόμετρο υπάρχει σε όλους τους διαβητικούς αλλα ακόμα και αν δεν το έχετε μας ενημερώνετε τηλεφωνικός.