Αναλαμβάνουμε καθημερινά την χορήγηση φαρμάκων σε ενέσιμη μορφή, βάσει των αναγκών που προκύπτουν σε κάθε ασθενή, για οποιαδήποτε αγωγή όπως αντιπηκτική, αντιβιώσεις, παυσίπονες ενέσεις χορήγηση ινσουλίνης κ.ο.κ. Ενδομυϊκές, ενδοφλέβιες, υποδόριες ή ενδοδερμικές ενέσεις Ένεση στο σπίτιμπορούν να γίνουν είτε εφάπαξ με μια επίσκεψη είτε να προγραμματισθούν καθημερινά κατ’ επανάληψη όπως σας έχει υποδείξει ο γιατρός σας. Μας καλείτε για τον προγραμματισμό του ραντεβού την ημέρα και ώρα που επιθυμείτε. Δίνετε ορισμένα στοιχεία που θα σας ζητηθούν από το τηλ. κέντρο και την ονομασία του φαρμάκου που υπάρχει οδηγία να χορηγηθεί.

 

Δεν αναλαμβάνουμε: Τη χορήγηση ναρκωτικών φαρμάκων, κατασταλτικών φαρμάκων, μονόγραμμα και δίγραμμα φάρμακα, ειδικές αγωγές, χωρίς τη γραπτή οδηγία γιατρού. Εμβόλια σε βρέφη ή παιδιά κάτω των 16 ετών. Σε κάθε περίπτωση εάν το νοσηλευτικό προσωπικό διαπιστώσει ότι δεν χρειάζεται ο ασθενής τη χορήγηση τέτοιου φαρμάκου ή δεν συμφωνεί με την παρούσα συνταγή που θα προσκομισθεί. Δύναται να αρνηθεί την χορήγηση του.

 

ic   Υπηρεσία προγραμματισμένου ραντεβού

Χρόνος   Εκτιμώμενος χρόνος: 5 λεπτά

Online ραντεβού   Δυνατότητα Online προγραμματισμού

 με αναπηρία   Δυνατότητα εκτέλεσης της υπηρεσίας και σε ΑμεΑ

 

 


 

Συχνές ερωτήσεις

Ποια είναι τα ενέσιμα φάρμακα;

Ενέσιμα φάρμακα μπορούν να είναι οι αντιβιώσεις, τα μυοχαλαρωτικά, τα αντιπυρετικά, οι αντιπηκτικές αγωγές κ.ο.κ.

Που χορηγούνται;

Αναλόγως το φάρμακο και την χρήση του τα σημεία όπου χορηγούνται ποικίλλουν. Συνήθη σημεία ενδομυϊκής ένεσης αποτελούν ο γλουτός και ο δελτοειδής μυς του βραχίονα. Σε κάθε συσκευασία μέσα υπάρχουν εσώκλειστες οδηγίες που μπορείτε να ενημερωθείτε για τα σημεία στα οποία μπορούν να χορηγηθούν.

Η χορήγηση γίνεται στο ίδιο σημείο κάθε φορά;

Όχι κάθε φόρα πρέπει να γίνεται σε διαφορετικό σημείο όπως πχ δεξιά και αριστερά. Προκειμένου να γίνει σωστή απορρόφηση του φαρμάκου και αποφυγή ερεθισμού της περιοχής χορήγησης.

Τι χρειάζεται να έχω; 

Από εσάς δεν χρειάζεται να έχετε τίποτα. Σε ορισμένα φάρμακα υπάρχουν ήδη οι ενέσεις και οι διαλύτες αυτών. Σε οποιαδήποτε άλλη  περίπτωση ενημερώνεστε από τον φαρμακοποιό σας για το τι χρειάζεται προκειμένου να λάβετε τη σωστή δοσολογία του φαρμάκου σας.